Jos Maissan

E-mail: jossan@xs4all.nl

Op 22 maart 1955 ben ik in Rotterdam geboren als 5e en jongste kind.
Ik heb 1 zus en 3 broers.
Mijn vader was werkzaam bij Wilton Fijenoord in Schiedam.
Op mijn 2e jaar ben ik verhuisd naar Vlaardingen, waar ik tot op heden nog woon.
Ik heb een erg beschermde jeugd gehad en ben Nederlands Hervormd opgevoed.
Ik heb op de Ds. A.S. Talmaschool in de Boisotstraat (lagere school) gezeten.
Welpje Ik ben lid geweest van turnvereniging Hollandia en tot op heden nog lid van een club van CJV.
Ook ben ik lid geweest van de Prins Mauritsgroep van Scouting. Hier ben ik zelfs, toen ik te oud werd, leiding (Baloe) bij de welpen geweest. Daarna heb ik nog 10 jaar de contributierekening beheerd.
Op mijn 10e overleed mijn vader.
Na de lagere school ben ik naar de LTS in Vlaardingen gegaan, waar ik een diploma in de richting elektrotechniek heb behaald.
Hierna ben ik naar de Rijnmond-MTS in Schiedam gegaan, waar ik eveneens een diploma in de richting elektrotechniek heb behaald.
In mijn stagejaar heb ik gewerkt bij de RET, Wilton Fijenoord en Fontijne.
Natuurmonumenten In die tijd ben ik lid geworden van Natuurmonumenten.
Na het behalen van mijn diploma ben ik al snel bij Orga terecht gekomen, waar ik ca. 3 maanden heb gewerkt.
Papegaaiduikers; Faerøer Hierna ben ik bij het GEB in Rotterdam op de tekenkamer van de afdeling openbare verlichting terecht gekomen.
Hier heb ik altijd met veel plezier gewerkt.
Ik hou van sportieve vakanties en heb in het verleden o.a. gefietst in Schotland, Ierland en Japan en gewandeld op Groenland, de Faerøer en in Cornwall.
Luik-Bastenaken-Luik In die tijd heb ik menig schaatstoertochtje gereden!
Toen ik 25 was haalde ik mijn rijbewijs en kocht ik een Renault 4, waarvan ik er 2 heb versleten.
Ik ben ook nog wat jaartjes lid geweest van een toerfietsclub, ToerClub Rijnmond, waar we lange afstanden fietsten op een fiets met een "krom" stuur. Ik heb daar o.a. Luik-Bastenaken-Luik gefietst.

Cross Gouda Op mijn 32-ste kwam ik tot de ontdekking dat ik mijzelf veel tekort deed door niets met mijn homoseksualiteit te doen en ben ik, niet zonder slag of stoot, "uit de kast" gekomen.
Rond die tijd ben ik ook aan hardlopen (trimlopen) gaan doen en heb in 1989 zelfs de Marathon van Rotterdam uitgelopen.
Fietsen en hardlopen deed ik toen al, dus was het een kleine stap naar de triatlon. Ik ben dus ook nog 2 jaar lid geweest van Triatlon Vereniging Rijnmond.
HCC Ondertussen was de tijd van de computers aangebroken en werd ik hiervoor door een vriend gek gemaakt en ben ik nu al weer jaren lid van de HCC. Het maken van websites is één van mijn huidige hobby´s en steek daar veel tijd in.
Helaas heeft zich bij mij in de 90-er jaren een psychische stoornis (dystymie) ontwikkeld en ben ik in 2000 zelfs geheel in de WAO terecht gekomen. Gelukkig is dystymie redelijk te bestrijden met medicijnen, alleen ben ik altijd moe. Ten opzichten van vroeger heb ik nu dus een stuk minder energie.
Ik ben in 2001 30 kg afgevallen door een afslankcursus te volgen bij E.G.A.-Nederland.
Ik heb een aantal jaren als vrijwilliger één middag per week internetinstructie gegeven bij Dagactiviteitencentrum Vlaardingen en ik ben nog één middag per week begeleider van het Internetcafé in het Zonnehuis.
2005 Van 2005 tot 2010 ben ik lid geweest van de Linux Gebruikers Groep Maassluis.
Medio augustus 2006 ben ik door zouttekort (Hyponatriëme), als bijwerking van bovengenoemd medicijn, 3 dagen van de wereld geweest en overgestapt op een ander medicijn, waarna ik me helaas nog een tikje moeier voel.
(…)
Barcelona, Berlijn, Praag en Rome
(…)
Jos bij Instagram   Jos op Twitter   Jos bij Vimeo  
(…)
wordt vervolgd